Ügyfélszolgálat

Információs vonal: (06-1)413-7454
E-mail cím: info@pszichologuskepzo.hu

Kriminálpszichológiai asszisztens képzés (OKJ-n kívüli tanfolyam)
A szakirány részletes leírása, a tanfolyam időtartama, tandíja

A képzés ideje

A tanfolyam időtartama
1 félév

A tanfolyam óraszáma
Elméleti előadások 63 óra
Önálló felkészülési órák 54 óra
Gyakorlati órák 78 óra
Összesen 195 óra

A képzés meghatározása és célja

Intézményünk arra törekszik, hogy ezzel a szakiránnyal a kriminálpszichológia mindennapi ismereteibe vezessük be résztvevőinket.

Megfigyeléseink szerint a mai modern krimisorozatokban olyan csodálatos képességű kriminalisták kápráztatják el a nézőket, ami ezt a tudományágat övező misztikumot tovább erősíti. Mások, magukat is szakértőnek képzelik, amíg azt sem veszik észre, ha a közvetlen környezetükben családi dráma játszódik le.

Célunk, hogy a nálunk végzett résztvevők a környezetünkben történő kriminális viselkedések ráutaló magatartását képesek legyenek felfedezni. További célunk a lélektani ismereteiket olyan mértékben bővíteni, hogy a kriminem személyiség kialakulásának okait ismerjék.

Bepillanthatnak a csalók, szélhámosok stratégiai terveibe, magatartásuk, viselkedésük gyakori megnyilvánulásaiba. Célunk, hogy részben felkészültek legyenek ezek elhárításának eszközeivel.

A nálunk végzett résztvevők analitikus látásmódban sajátítják el a kriminem személyiségjegyek ismérveit és kialakulásainak okait.

Célunk, hogy ismerjék fel és tanulmányozzák a kriminális viselkedésformák kezelésének lehetséges módszereit.

"Tanárként dolgozom olyan megyében, ahol a szegénység és más egyéb okok miatt nagyon sok agresszív magatartásnak voltam már tanúja. Magas a bűnözési mutató. Szeretném jobban megérteni, hogyan működik egy bűnöző, vagy mikor kezd el verekedni egy gyerek? Szóval nem tudom kinél rizikós, hogy bűnözővé válhat és még nagyon sok kérdésem van. Azért jelentkeztem ide, hogy ezekre választ kapjak. Dr. Bilkei Pál kriminológus olyan elismert szaktekintély, hogy mikor megtudtam, hogy ő a képzés vezető tanára, azonnal jelentkeztem. Továbbá nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy a FAT akkreditálta a képzést. Fontos nekem a minőségbiztosítás, mert ahol én tanítok ott is akkreditáltattunk képzéseket és tudom, hogy milyen komoly feltételeknek kellett megfelelni. Spiller Mariann az intézmény felnőttoktatási szakértője nagyon sokat tutorált engem és szakdolgozatom megírásában is őt választottam konzulensemnek. Rendkívül sokat megtudtam tőle erről a területről és elhatároztam, hogy jelentkezem az Önismereti tréner kurzusára is. Ami még fontos, hogy kaptam egy Pszichopedagógiai konzulens kiegészítő szakirányt is a Krimi mellé, ami külön az iskolán belüli erőszakról szól. Köszönet ezért Szarvas Krisztina szakértő asszonynak!"

S. I., volt résztvevőnk, 2011.

A képzés célcsoportja

  • A rendvédelmi szerveknél dolgozó személyek.
  • A kriminológia tantárgykörén belül elmélyülni kívánók.
  • Pedagógusok, hogy a kriminális viselkedésformák kialakulásának okaiba diagnosztikai bepillantást nyerjenek, és szaktudásukat a felvilágosítás és a prevenció területén hasznosítsák.

Tájékoztatjuk kedves jelentkezőinket, hogy az általunk kiadott tanúsítvány nem jogosítja fel a képzés elvégzőjét a pszichológus cím használatára, terápiák, pszichológiai tanácsadások folytatására. Pszichológiai alapú képzéseink többlet ismereteket biztosítanak, mely viszont számos intézményben előnyként szolgál a résztvevő számára.
A szakképesítést igénylő állások betöltése az OKJ-ban szereplő képzések, egyéb közép- vagy emelt szintű állam által elismert szakképesítésekkel lehetségesek, melyek elvégzésére szintén van lehetőség intézményünknél. További tájékoztatót kérjen szakértőinktől: Szarvas Krisztinától és Spiller Marianntól

Vissza az oldal tetejére

© 2007-2016 Best-Work Oktató és Szolgáltató Kft. Engedélyszám: E-001164/2015
Minden jog fenntartva.

Scarab Design